Čistíme gril
Nejméně oblíbená činnost, spojená s grilováním je čištění grilu. V tomto článku vám předám několik tipů, jak u čištění nestrávit půl dne a budete tak mít více času třeba na dopíjení sudu.
1. Připravte si následující načiní
- Skleničku na tuk
- Drátěnku, houbičky, papírové utěrky
- Belík na popel
- Rychlovarnou konvici, vodu
- Odmašťovač
- Smetáček a lopatku.
- Stěrku (špachtli)
- Pro snadné čištění grilu doporučujeme využít našeho grilovacího nářadí. Naleznete v něm i stěrku a ocelový kartáč.
2. Největší mastnota
- Škrabku, špachtli využijte na odstranění zbytků jídla, uhlíků a tuku v nerezové odkapávací misce.
- Nahrňte tuk k jednomu rohu a pak přelejte do skleničky.
- Odstraňte největší nečistoty ve zbytku grilu
3. Práce s odmašťovačem
- Při práci s odmašťovadlem používejte ochranné rukavice, dráždí pokožku.
- Nalijte odmašťovač na drátěnku a vyčistěte jehlu a ůchyty misky
- Nalijte odmašťovač do nerezové misky a nechte působit.
- Po odstranění uhlíků a nečistot grilu, použijte houbičku a odmašťovač k vyčistění stěn grilu.
- Nalijte horkou vodu na nerezovou misku, pak už jen dočistíte houbičkou a vytřete papírovou utěrkou
4. Zadní topěniště
- Při čištění zadního topeniště nahrňte popel do jeho středu. Popel propadne do popelníku, který pohodlně vysunete a vysypete.
Děkujeme Vám že grily vracíte čisté a nepoškozené.