Grilujeme vepřovou kýtu
Grilujeme vepřovou kýtu
V dnešním článku se podíváme na grilování uzené vepřové kýty z naší nabídky. Jedná se o velmi jednoduchý a hlavně oblíbený způsob, který díky našim grilům pohodlně zvládnete i bez předchozích zkušeností s grilováním.
Maso je nedílnou součástí každé pořádné oslavy a existuje velké množství způsobů, jak ho sobě a svým hostům připravit. Našim cílem je zajistit našim zákazníkům bezstarostné grilování za rozumnou cenu, a proto i článek je určen spíše začátečníkům. Pro pokročilé gril mastery zanechám odkazy na recepty níže.
Uzená kýta je již plně tepelně upravená, takže nemusíte mít strach, že byste hostům naservírovali syrové maso.
- Připravte si uzenou kýtu a napíchněte ji rovnoměrně na rožeň. Hlavní jehlu propíchněte pokud možno středem kýty, samozřejmě se musíte vyhnout kosti.
- Nasaďte rožeň i s kýtou na gril a napojte motorek.
- Roztopte oheň v zadním topeništi a zapněte motorek
- Připravte si potěr – můžete použít náš potěr na
kýtu, nebo si připravit dle vlastích chutí.
Tip: Do oleje rozmíchejte grilovací koření , česnek, pivo, tymián, rozmarýn, kmín, pepř, sůl, sójovou omáčku, chilli… - Nejprve opečte kůži a okrájejte ji, ta se většinou hostům neservíruje, ale proti gustu…
- Pomalu otáčejte kýtu na rožni a potírejte po každém okrájení 0,5 – 1 cm tlusté plátky.
- Průběžně ořezávejte do bufetového ohřívače a nebo servírujte přímo hostům.
Naše grily jsou vybaveny nerezovými miskami, do kterých můžete
nakrájet syrové, či předvařené brambory a zeleninu jako například mrkev,
brokolici, papriku a cibuli. Odkapávající omastek dodá zelenině
neodolatelnou
chuť.